ORATORIUM EXODUS 13 Okt ROUVEENPERSBERICHT

 

DE LOFSTEM VOERT ORATORIUM “EXODUS” UIT

 

Op vrijdag 13 oktober voert het koor "De Lofstem" uit Rouveen het oratorium “Exodus” van componist Johan Bredewout uit. De teksten zijn van Hans de Ruiter. De honderd zangers en zangeressen voeren deze boeiende compositie uit met begeleiding van een professioneel orkest o.l.v. dirigent Harm Hoeve. In het orkest zitten verschillende musici die regelmatig in het TV-programma “Nederland Zingt” te beluisteren zijn, zoals de trompetistten Arjan en Edith Post. Naast het orkest wordt het koor ook begeleidt door pianovirtuoos Jan Lenselink en de creatieve organist Jorrit Woudt. De verbindende teksten zullen gelezen worden door dominiee Born, Hervormd predikant in Rouveen.

 

 In de uit te voeren compositie wordt het leven van Mozes, de bevrijder van de Israëlieten uit het land van de slavernij, op indringende wijze bezongen. Johan Bredewout heeft al verschillende sucesvolle oratoria geschreven. Steeds slaagt hij er weer in om mooie en aansprekende melodieën te schrijven.

 

De uitvoering vindt plaats in “De Levensbron” aan de Esdoornlaan te Rouveen. De avond begint om 20:00 uur en zal ongeveer anderhalf uur duren.

 

Kaarten zijn in de voorverkoop te bestellen bij  Jan Lassche  tel.0522-291002 (10 euro, aan de zaal 12)

 

>> Op facebook van De Lofstem staan twee korte filmpjes van Exodus: https://www.facebook.com/ChrGemengdKoordeLofstemRouveen/

 


Nieuwsoverzicht