INFO David; de man naar Gods hart

Het is mij een groot genoegen u en jou welkom te mogen heten d.m.v. dit muziekstuk “David, de man naar Gods hart”. We gaan ons muzikaal verdiepen in de bijzondere geschiedenis van David. Of beter gezegd: Naar de God van David. We kennen allemaal de verhalen:

-Samuël naar Bethlehem om een nieuwe koning te zalven

-David en reus Goliath

-David op de vlucht voor Saul

Enz. enz.

Maar nu horen we ze allemaal achter elkaar en zien we in een kort tijdsbestek alle hoogte- en dieptepunten langs ons komen. Des te meer komen we onder de indruk van de liefde en het geduld van de Heere met zijn kinderen.

 

In 2003 werd me de vraag gesteld door het bestuur van Chr. Jongerenkoor Deum Fidentes uit Polsbroek om een groot werk te schrijven over het leven van David. De première was indrukwekkend. De E.O. heeft een half jaar later een aantal delen op de T.V. uitgezonden. De vraag om dit werk uit te geven was groot. Al die jaren heb ik er over getwijfeld. Een aantal delen zijn geschreven of gearrangeerd vanuit een jarenlange band die bestond met de leden van het jongerenkoor. Velen van hen hadden waren al begonnen op het kinderkoor – waar het lied “David met zijn slinger” een grote plaats in nam. Het was dan ook juist voor hen om van dit lied een bewerking te maken. “Maar ga je dat dan uitgeven”? was mijn grote vraag.

Een kleine tien jaar later stond dit 2 uur durende stuk weer op het programma. Het was bij mijn afscheidsconcert van mijn zo geliefde jongerenkoor. Het bleek na 10 jaar nog steeds actueel. Dat heeft me over de streep getrokken om het toch uit te geven. Een aantal delen zijn aangepast of zelfs helemaal nieuw. Teksten zijn opnieuw onder de loep genomen. De vocale- en instrumentale bezetting is hetzelfde gebleven.

 

Mede namens de uitgeverij wensen we u veel vreugde bij het studeren met als doel: dat we zicht mogen krijgen op de grote Davids Zoon naar wie we als bruidsgemeente verlangend uit mogen zien.

 

Lof en ere aan de Koning, de verheven Davids Zoon.

Hij, die alle hulde waard is, heerst vanaf de hemeltroon.

Halleluja, geef die Koning eeuwig eer!

 

André van Vliet

 

Uitgaven:

Kooruitgave: SATB met solistenpartijen PPK14.1760

Begeleidingsuitgave: SATB, solisten, piano PPK14.1760B

Partituur: SATB, solisten, alle instrumenten en (spreek)teksten PPK14.1760P

Instrumentenpartijenset PPK14.1760I

Losse instrumenten (fluit, hobo, trompet 1 en 2, viool, contrabas, PPK14.1760I 1 t/m 6

slagwerk)

Tekstboekje met de verbindende teksten.

 

Alle delen zijn ook los verkrijgbaar

 

CD:

Van David is een cd verschenen. Uitgevoerd door Chr. Jongerenkoor “Deum Fidentes” en orkest o.l.v. de componist.

Bestel hier/Luister hier

 

Duur:  

Het hele stuk duurt ongeveer 80 minuten      

 

Zichtexemplaar en luisterfragmenten:

Een zichtexemplaar van de koor en begeleidingspartij kunt u hier downloaden  

Luisterfragmenten kunt u hier vinden